Wat? Soep van spitskool? JA!

Het is 11.00 uur en ik loop op de tuin van de Stadsboerin bij Natuurtalent. Er is niemand op het land en ik struin langs de groene vlaggetjes en de akkers waar groenten nog eefentjes wel iets langer moeten groeien voordat het mag worden geoogst. Ik zie bijen en lieveheersbeestjes, de courgette die haar mooie bloemen langzaamaan laat zien en ik denk maar een ding: dit is geluk.

Ik oogst een spitskool en moet echt heel hard nadenken wat ik hiermee ga doen want eigenlijk gebruik ik normaal gesproken alleen spitskool in een wok gerecht. Ik vraag me af of je ook soep van spitskool kan maken en besluit dit te proberen.

Ik gebruik:

  • 1 spitskool
  • 2 sjalotjes
  • 2cm gemberwortel
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetlepels kurkuma
  • blikje kokosmelk
  • 1 liter groentebouillon
  • kokosolie

Hoe dan?

Fruit het sjalotje met de gemberwortel en de knoflook in een beetje kokosolie. Voeg de kurkuma en daarna de spitskool toe. Bewaar een beetje spitskool voor de garnering: deze roerbak je een beetje in kokosolie. Lekker een krokantje in je soep! Ik voeg tot slot een blikje kokosmelk toe en pureer de soep vervolgens met een staafmixer tot een glad geheel en voila: een heerlijke romige spitskoolsoep šŸ˜‰

Het werkt! Spitskoolsoep is hartstikke lekker. Ik zucht nogmaals: oogstgenote zijn is niet alleen hartstikke leuk vanwege het oogsten, het daagt me ook uit anders over recepten na te denken. Ik eet anders, gezond en lokaal, geweldig toch?!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *