5 tips voor een lunchtrommel met grapjes

YES! Het is bijna 1 april! De dag dat we elkaar voor de gek mogen houden en er ongestoord mee wegkomen. Wisten jullie dat grappen met eten en drinken best vaak voorkomen op deze dag? Denk aan blauwe melk en tandpasta tussen een donut: iiieeeeeuuuwwww. De media proberen ons ook altijd in het ootje te nemen, zo berichtte de BBC ooit van spaghettibomen en was er nieuws over walvisvlees te koop in de supermarkt en de uitvinding van een hamburger voor linkshandigen.
Dit jaar ga ik aan de slag met grapjes in de broodtrommel van mijn boef. Zo jammer dat ik zelf zijn reactie niet kan zien!

Tip 1: Een lege broodtrommel.
Deze grap is favoriet bij mij, maar kan je net als veel andere grappen maar 1x uitvoeren. Belangrijk bij deze grap is de medewerking van de juf of meester!
Maak twee broodtrommels van te voren: een lege met alleen een briefje erin waarop staat: SORRY, MAMA STAAKT VANDAAG. En een volle met eten. Je begrijpt hem vast al: kindlief verdrietig maar de juf/meester steekt voordat het verdriet te groot wordt, daar een stokje voor en overhandigt kindlief het gevulde trommeltje.

Tip 2: Insecten en ongedierte in de lunchtrommel
Enge spinnen en vliegen op het eten, vingers met bloed (ook voor Halloween!). Altijd een hit! Vliegen op het fruit, spinnetjes tussen de boterhammen. Daarnaast vingers van wortel met een klein beetje ketchup. Griezelig eng!

Tip 3: Grapkoekjes
Zelf gezonde gelukskoekjes maken is zo makkelijk en wat voor een boodschap je erin verpakt, is helemaal aan jou. Het enige wat je nodig hebt is een tortilla, water, papier en pen. Steek rondjes uit de tortilla, knip strookjes papier en schrijf daar je grap op. Vouw het rondje vervolgens als een gelukskoekje en stop het ongeveer 5 minuten in de oven op 150 graden. Succes gegarandeerd!

Tip 4: Kikker in je bil.
Leuk: twee billetjes van ei met een kikkerprikker erin en daarnaast in letters van kaas de tekst: 1 april, kikker in je bil. Ik heb nog geen uitsteekvormpje van een kikker maar deze staat absoluut bovenaan mijn lijstje. Kikkerboterhammen willen we!

Tip 5: Poep!
Maak van een plakje ontbijtkoek en wat pindakaas een drol en plaats deze op een boterham. Net echt! Voor de leuk plaats je er een briefje bij met de tekst: lust jij een broodje met poep?

Zo moeilijk is het dus niet: broodtrommelgrapjes. Je hoeft het ook helemaal niet zo gek te maken; de aandacht en een ietwat afwijkende lunchtrommel met grapjes is echt al voldoende. Overigens sluit ik niet uit dat mijn boef mij ook flink voor de gek gaat houden; hij loopt namelijk al dagen gniffelend door huis….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *