Alleen is zoveel meer samen: hoe dan!

547 dagen. Ik ben 547 dagen alleen. Alleen in de zin van niet samen. Alleen in de zin van vrijgezel. Het gekke? Ik ben nog nooit zo samen geweest sinds ik alleen ben. Hoe dan!

Ik kampeer in mijn eentje met mijn liefste VW bus en achtereenvolgens passeren de volgende mensen de revue: de man die alles van VW busjes weet en me wil helpen met de aanpak van de roest op mijn bus. De vrouw die met haar man en kind tegenover me zit en me vraagt voor een wijntje (ik leg uit: coconnetje- laat mij maar: ik zit hier heerlijk) en de best aantrekkelijke man die net iets te vaak langs me loopt en met mij flirt. Echt: toen ik samen met iemand was, voelde ik me veel eenzamer!

Het kost me wel een beetje moeite dicht bij mezelf te blijven; ik schiet bijna in mijn oude rol vol empathie en mezelf wegcijferen maar het lukt me. Ik vind het hartstikke fijn dat iemand mijn roest wil aanpakken, een wijntje met me wil drinken en met mij flirt maar weet je wat het allerfijnste is? Ik voel me alleen volledig. Het is oke. Ik kijk naar mijn vuur, steek nog een wierook aan en schenk nog wijn in. Mijn leven is goed.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *