Dag 11: Finisterre-Porto

Een van mijn inzichten tijdens deze reis is dat ik volledig op mezelf kan vertrouwen, in wat voor situatie dan ook. Ik laat mijn eindbestemming van vandaag dan ook volledig aan het moment over. Ik heb nog geen busticket naar Porto geboekt, ik heb nog geen hostel gereserveerd: alles staat nog open.
Ik type dit tegenover de bushalte waar alle bussen dezelfde kant op gaan: Finisterre uit. Ik besluit dat ik zo de bus naar Santiago pak en daar zie ik wel weer. 3 uur naar Santiago en dan weer 6 uur naar Porto, en ik weet niet of de bussen aansluiten.

Welcome to Spain zeg ik een paar uur later : de bus naar Porto zit he-le-maal vol en twee jongens en ik mogen niet mee terwijl we wel een kaartje hebben gekocht. De bus naar Lissabon dropt ons Eefentjes wel af in Porto, al denkt de buschauffeur daar echt anders over en werpt hij ons een dodelijke blik toe. Ik bereid mezelf voor om voor die bus te gaan liggen als ik niet mee mag of mijn geld terug +een gratis ticket voor morgen te vragen. Eindelijk, 45 min later dan gepland, vertrekt de bus. De Spanjaarden reageren er niet eens op; volgens mij zijn zij wel gewend dat bussen later vertrekken dan de officiële tijd.

Oja een uur tijdverschil Haha. Gaan we weer! Ik sta dus een uur eerder dan afgesproken voor het appartement/hostel. De eigenaresse schiet in de stress omdat ik er al ben maar ik stel haar gerust: op het hoek is een cafeetje, mag ik mijn backpack alvast neerzetten? ‘Nee,’ zegt ze, ‘het is al goed. Mijn stress maar voor ieder probleem is een oplossing.’ Het is alsof ik mezelf zie maar dan een stuk jonger (zij!).

Onderweg naar het hostel toe zag ik een tweedehandswinkel/outlet en ik reken even snel uit wat ik kan besparen door niet uit lunchen te gaan: 12,50. Ik kijk en het rek en vind voor 10,- een jurkje dat helemaal oke voor nu is maar ook volgend zomer nog gedragen kan worden. Het is hier 26graden; ik heb lucht nodig!

Ik koop yoghurt en bananen voor de komende ochtenden want ben de croissants en broodjes echt beu. Bovendien loop ik ook geen 25km meer per dag dus he: keuzes maken! Morgen ga ik port proeven, ik heb een aantal goede (gratis!) tips van de appartementen man gekregen en tja, ik kies dan dus even voor port. En yoghurt met banaan 😉

Ik eet heerlijk soep en sardines in het oude gedeelte l en verbaas me over de schoonheid van Porto. Ik heb echt niet opgelet tijdens aardrijkskunde en geschiedenis of ze hebben het mij nooit verteld maar echt: ik ben verliefd op Galicië en Porto. Wat fijn dat ik hier nog tot donderdagmiddag van mag genieten! ❤️❤️❤️

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *