Dag 2: Porto-Tui-O Porrino 25.55 km

Gisteravond lag ik al om 21.30 in bed (Portugese tijd) en tot 04.00 heb ik heerlijk geslapen. Daarna geen oog meer dicht kunnen doen door snurkende kamergenoten, piepende bedden en de warme kamer. Het regende heel hard vannacht, ‘s morgens las ik dat een tropische storm Portugal en Spanje teistert. Ik kan niet zeggen dat het vannacht heel spannend was maar toen in de bus richting Tui de regen uit de bagagerekken naar beneden viel en we in Braca van bus moesten wisselen, werd het toch even spannend.

De bus kwam een uur later aan in Tui maar zodra ik de bus uitstapte, zag ik een gele pijl en een Caminoschelp en kon ik niet wachten om echt aan mijn reis te gaan beginnen!

Bij het toeristenburo zag ik dat ik toch weer fout qua planning zat; om en nabij zou de tocht 20km duren.
Zou, want ik vergat er natuurlijk bij te rekenen dat het best wel een Eva actie is om de weg minimaal 1x verkeerd te lopen en dat het pension waar ik een kamer heb, 4 km in de bergen van O Porrino ligt.

De wandeling was heerlijk. Ik houd van het wandelen, de natuur en de lieve mensen hier die je allemaal groeten en BOM CAMINO wensen. De landelijke weggetjes, het klimmen in de bergen en het slenteren langs wijngaarden. ❤️❤️Ik baalde wel een beetje van de afwezigheid van supermarkten waar ik iets te eten had kunnen halen want ik had geen tijd om iets in het hostel te eten en onderweg was alles dicht…maar gelukkig liep ik na 10km tegen een cafe op.


Ik verbaasde me over de rust onderweg, tot aan het dat eerste café halverwege heb ik geen andere pelgrims gezien. Ik maakte daar in het café wel weer een foutje; ze zaten allemaal aan de cerveza 🍺. Geloof me: de andere helft van de wandeling heb ik echt veel minder fijn gelopen.

Het uur tijdverschil waar ik geen rekening mee had gehouden, de afstand die langer was, de tropische storm die mijn planning even in de war gooide, de cerveza die ik halverwege dronk en zo kan ik nog even doorgaan: allemaal dingen die gebeurden en die ik los moest laten. Deze reis wordt er duidelijk een van het loslaten en ‘het is wat het is’. Weer een beetje veerkracht kweken lukt zo hopelijk wel 💪🙏

Oh en vanavond gewoon tapas op mijn eigen bed, in mijn eigen kamer met een wijntje, geopend door de eigenaar van de supermarkt bij gebrek aan kurkentrekker want hier in Spanje doen ze gewoon nog aan kurk, en een boek erbij (ik kan niet meer, zelfs leuk schrijven en corrigeren van typefouten ga ik nueefentjesniet doen! 😂!)

4 Replies to “Dag 2: Porto-Tui-O Porrino 25.55 km”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *