Dag 5: Pontevedra – Caldas de Reis

Of het nou komt doordat ik dankzij een hardcore snurker vannacht weinig heb geslapen en er snel wil zijn, of doordat de afstand een meevaller is of dat er zooltjes in mijn schoenen zitten: vandaag gaat het overduidelijker beter en sneller dan gisteren.


Ik ben zelfs op een andere plek in de kamer op een stretcher gaan liggen!

Mijn voeten zeuren veel minder en ik haal zelfs 5km per uur (door de bergen, ik ben trots op mezelf) ondanks de pijn in mijn heupen en bovenbenen. Ik kan die pijn gelukkig veel beter hebben dan in mijn voeten; deze pijn ken ik van het hardlopen en is veel minder heftig.

De route is iets minder lang dan ik dacht en jammergenoeg ook minder mooi. Ik loop een keer verkeerd maar kan me gelukkig snel herstellen. Ik praat onderweg met wat mensen maar blijf vooral in mijn eentje lopen omdat ik dit echt het fijnst vind. Ik heb genoeg aan mezelf: wat een heerlijk gevoel is dat!

Op 700m vandaan mijn albergue zwicht ik voor een cerveza. Ik twijfel nog even of ik een menu del dia neem maar heb 2 uur eerder een broodje met jamon gegeten en heb echt nog geen trek. Na mijn biertje strompel ik naar de albergue waar ik een kamer voor mij alleen heb geboekt. Echt; je gaat dit soort dingen heel erg waarderen na een nare nacht en 23km!

‘s Avonds ga ik toch nog even naar buiten want hier in de omgeving is een warm waterbron en laat warm water nou net het allerbeste voor mijn pijnlijke voetjes zijn! Na een korte wandeling en een portie calamaris steek ik dankbaar mijn voeten onder de bron. Oh en of ik Eefentjes wel wil poseren voor een aantal mensen. Zeker geen last van hun voeten 😉 (of niet zo gek als ik….)

p.s. Wil je goedkoper eten/vrienden maken? Bestel een café americano met een Pacheran en je krijgt in ieder geval een glimlachende Spanjaard aan je tafel.

3 Replies to “Dag 5: Pontevedra – Caldas de Reis”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *