Dag 8: Santiago de Compostela

Tja en dan he?! Ik word rond 07.00 uur wakker en sta al direct in Pelgrimhouding tot ik me bedenk dat dit mijn eerste dag zonder backpack en doel wordt. Zelfs
Mijn TomTom horloge wil dat ik aan de bak ga. Wat nu?

Ik bedenk me dat ik structuur nodig heb. De camino gaf me structuur; ik wist precies hoeveel km over hoeveel dagen etc en dat gaf me rust (noteer: structuur! Nodig!!!) dus ik ga naar de woonkamer/keuken van het klooster en haal ontbijt. Ik heb mijn notitieboekje, telefoon en pen meegenomen en ga structuur in mijn dag aanbrengen: wat wil ik zien, wat moet ik doen?

Na mijn ontbijt loop ik naar het busstation, ik heb besloten om morgen naar Finisterre te gaan en ik wil zeker van een ticket zijn. Haha. Ik ben in Spanje; of de Spaanse computers of de Spanjaarden werken volgens het principe manjana; ik kan geen ticket voor morgen kopen. Bij het busstation zie ik onderstaand bordje, vast van iemand die ook tegen hetzelfde principe aanliep. Ik besluit morgen in ieder geval niet de laatste bus te nemen 😳.

Ik koop geen souvenirs, loop nog steeds in sportkleding rond en bezoek de speciale dienst voor pelgrims in de kathedraal. Kerkdiensten en andere tradities/rites blijven mijn verwondering vasthouden en ik verbaas me vandaag hoe openlijk mensen biechten in de kathedraal: geen hokjes waar je weg kan kruipen, het is hier gewoon open en bloot ter aanschouwing van iedereen: het is bijna stoer om te biechten! Biechten anno 2018: OPEN EN BLOOT. #openenbloot

Ik ga op zoek naar een goedkoop en goed restaurant en via Tripadvisor kom ik bij een restaurantje in de binnenstad waar ik voor 15 euro een heerlijke zuurkoolsoep, gegrilde Heek en een flan eet. Inclusief twee glazen wijn en een cafe con leche. ❤️

Ik ga naar mijn bed voor een korte siĆ«sta maar dat bed, daar kom ik nauwelijks nog uit. Ik heb geen zin om terug te lopen naar de stad dus pak mijn boek en breng de rest van de avond door in bed met een boek. Daar ben ik sinds ik weg ben nog nauwelijks aan toegekomen šŸ˜‰

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *