Leven in Deja vu’s

Hector Treubstraat – Zwaluwstraat – Kanaalweg. Ik noem de straatnamen zorgvuldig op en kom tot 18 straatnamen. Ik ben in mijn leven 18 keer verhuisd en dat betekent dus dat ik gemiddeld 2,5 jaar op dezelfde plek heb gewoond.

Surton – Marin – Francois. Ik noem de namen zorgvuldig op en komt tot vijf namen. Ik heb in mijn leven vijf serieuze relaties gehad en aangezien ik vanaf mijn 13e tot mijn 43e  in relaties zat, betekent het dus dat ik gemiddeld zes jaar in dezelfde relatie heb gezeten.

Demi Sec- Parkzicht – Nighttown. Ik noem de clubs zorgvuldig op en bedenk me dat ik er ook de festivals etc bij op moet tellen omdat dit wel een gevalletje bij elkaar horen is. Pffff. Teknofeesten, teknivals, commerciële feesten over de hele wereld: ik stop met tellen want dit is niet te doen: dit is het totaal aan feesten vanaf mijn 13e tot nu. Ontelbaar.

Bram – Luka. Ik noem de namen van mijn kinderen liefdevol en hardop. Ik ben al bijna een kwart eeuw moeder. 25 jaar. Daar zitten ook mijn jaren als stiefmoeder tussen.

Ik realiseer me ineens dat ik mijn leven al twee keer heb geleefd: Ik trouwde en scheidde een keer. Ik was een keer 15 jaar jonger dan mijn partner, een keer 10 jaar ouder. Ik was een keer stiefmoeder en een keer moeder. Ik stond een keer aan de ene en een keer aan de andere kant. Ik was een keer leerling en een keer docent.

Levert het een voorsprong op of zorgt het voor onbegrip bij anderen als je alles al een keer van alle kanten hebt ervaren? Is alles op alle fronten meegemaakt hebben een zegen of een last? Is het zinnetje ‘Been there, done that.’ inmiddels zo erg van sprake op mijn leven dat het een groot ding aan het worden is en in de weg is gaan staan?

‘Ik zie jou iedere keer met andere mensen.’, zei iemand vorige week tegen mij. Tja, dat kan ook bijna niet anders als ik al mijn gemiddelden uitreken. Hoe groot is namelijk de kans dat ik iemand tref die dezelfde gemiddelden heeft en mij begrijpt? Ik moet het met stukjes van mensen doen, met deja vu’s. Ik heb daar nogal veel van en zo nu en dan zitten die mij aardig in de weg. Ik hoop iemand tegen te komen die ook alles van alle kanten mee heeft gemaakt en mij een beetje begrijpt. Tot die tijd leef ik in deja vu’s, maar dan Eefentjes Wel andersom.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *