Een vrijgezellige Valentijnsdag: hoe dan?

Ik ben een sukkel voor de liefde. Je weet wel; hopeloos romantisch en gevoelig voor alle liefdevolle uitingen per kaart, bos bloemen of andere vormen van lieve aandacht. Het mag klein zijn, hoeft zeker niet wekelijks en het hoeft ook niets te kosten: een lief Whatsappje dat je mij waardeert, is al voldoende voor een blij hart. Sinds kort ben ik vrijgezel en ik ben niet zonder kleerscheuren de feestmaand december doorgekomen; tijd om mij nu te wapenen tegen de massaromantiek van Valentijnsdag, maar hoe?

Winkelen.
De komende week ga ik niet winkelen in mijn buurtje want daar zijn ze op het briljante idee gekomen een soort wedstrijdje winkeletalages rond Valentijnsdag te organiseren: hoe groter, hoe beter. Zo kan je op de foto bij het woord love of een liefdesbericht in de etalage van een conceptstore achterlaten. Hartstikke origineel en leuk gevonden. Laat maar.

Wandelen
Je hersenen maken endorfines vrij tijdens het wandelen en zorgen er dus voor dat je je na een half uur al beter voelt maar ik wandel de komende dagen niet door de Tunnel of Love in Rotterdam. Prachtig hoor; al die hartjes in de tunnel. Bij de Markthal hebben ze een hek neergezet waar je je liefdesslotje kan ophangen. Bij gebrek aan brug. Ook al zo hartstikke origineel en leuk gevonden. Laat maar.

Uit eten
Kindlief en ik hebben op donderdag meestal een eetdateavond; we eten samen een hapje in een restaurant na een pittige voetbaltraining. Aankomende donderdag is dat dus wel een beetje een dingetje want om nu saampjes tussen alle stelletjes een Valentijnsdiner te nuttigen is ook een beetje een gevalletje op de verkeerde tijd, de verkeerde plaats. Wel hartstikke origineel maar niet zo leuk. Laat maar.

Social media
Hoe leuk is je leven als vrijgezel op Valentijnsdag? Ik denk een stuk leuker als ik de komende dagen Facebook en Instagram eefentjes wel negeer. Iedereen plaatst namelijk zijn ik-ben-zo-ontzettend-verliefd-en-gelukkig-met-mijn-liefje-foto’s en echt: ik hoeft het mezelf niet lastiger te maken dan het al is. Hartstikke standaard die foto’s en helemaal niet leuk. Laat maar.

Netflix
De afgelopen twee maanden negeer ik stelselmatig alle romantische films, series en documentaires al probeert Netflix het mij wel extra lastig in deze periode te maken. Films die allemaal hetzelfde stramien van de liefde volgen: meisje ontmoet jongen, worden verliefd, gaan uit elkaar en komen weer bij elkaar terug. Weinig origineel, helemaal niet leuk. Laat maar.

Ja, Valentijnsdag is een dag van de commercie en winkeliers benutten al dit soort dagen om extra omzet te draaien. En ja, Valentijnsdag is de dag van de massaromantiek, het heeft helemaal niets met L’amour pour l’amour of echte romantiek te maken. Ja ik kom deze dag ook echt wel weer door maar ik geef het wel toe: als een sukkel voor de liefde raakt het mij toch dat ik vrijgezel op de dag van de liefde ben.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *