Indications

Houd jij ook zo van wegwijzers die verschillende kanten op wijzen? Je weet wel: richting een ander pad met een andere bestemming. Wegwijzers zijn mijn vrienden; lekker veel keuzes en allemaal een ander avontuur tegemoet. In Frankrijk denken ze daar anders over. De Fransen lijken te houden van verschillende paden die allemaal dezelfde eindbestemming hebben. In mijn geval was dat de péage waar alleen auto’s en busjes lager dan twee meter op mochten. Ik zag het bord wel maar ik twijfelde Eefentjes toch: is De Dikke Doei nu wel of niet hoger dan twee meter?

Het was al te laat: ik kon niet terug. Gelukkig hingen er slierten maar ik schrok wel want er gingen felle lichten aan, er klonk een alarm en er verschenen overal pijlen die mij zo snel mogelijk begeleidden van de péage af. Geschrokken -lichtelijk in paniek- reed ik ook verkeerd, toeterde iedereen naar mij en ging de zon ineens schijnen. Dat laatste is alleen leuk als je niet een paniekmomentje hebt…Ik keek dankbaar naar de andere voorgestelde route op Google Maps en tufte na 25 kronkelige weggetjes weer op de péage af. Oke; kan gebeuren, ik klikte op nog een andere route, tankte onderweg nog een keertje goedkoop Diesel maar mijn geduld raakte bijna op toen ik die slierten weer in de verte zag lonken. Hoe dan!

Ik parkeerde mijn auto, bestudeerde alle andere voorgestelde routes en besloot toen heel rebels lekker mijn eigen plan te trekken: ik reed De Dikke Doei richting een andere weg waar heel veel lavendel groeide. Mooi; voel ik me ook eindelijk na 200 km echt in Frankrijk. Google Maps sputterde wat tegen maar het werkte! Ik kreeg een route voorgeschoteld die ik niet eerder had gezien en die mij niet terug bij de péage bracht. Mijn rebels besluit werd nog eens extra beloond toen ik op de app park4night ook nog eens een prachtige gratis camperparkeerplek vond, met bewaking en gratis stroom.

Het is gewoon net het leven he? Je bewandelt de geijkte paden en komt iedere keer bij hetzelfde uit: dezelfde baan, partner, issues en ga zo maar door. Gewoon lekker wat vaker rebels zijn en iets anders doen: dat levert dus gewoon echt Eefentjes Wel heel veel meer op!

p.s. Ik heb nog geen bijpassende foto maar deze koffie dronk ik wel OP een andere péage.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *