Je verhaal

Oh ik herinner me het exacte gevoel nog toen een van mijn collega’s bij Maak zei: ‘Ik geloof niet dat dit werk bij mijn verhaal past.’ Ik moest erover nadenken, het navragen en bespreken. Ik bakte nog zeker 1000 taarten en zette sowieso nog 2500 keer koffie. Pure verbazing met een tikje schaamte: dat gevoel.

Ze benoemde tegelijkertijd haar opleiding en ervaring maar vooral: haar behoefte. Ik vond er iets van en: ik betrok het op mezelf. Het voelde alsof ik koos voor een verhaal vol koffie en taart. Een verhaal vol vluchtige kennismakingen, kletspraatjes en kortstondige verbindingen en: alsof dat fout was. Het paste niet bij mijn niveau, mijn opleiding, bij mij.

Een maand geleden kondigde Femke aan te stoppen met Maak en ze vroeg of ik de zaak wilde overnemen. Het was mijn droom: een eigen zaak zoals Maak maar ik moest hard toegeven dat het niet meer mijn verhaal was. Maak was een heel mooi en fijn hoofdstuk in mijn leven maar het paste niet langer. Ik miste bezig zijn met het vak waar ik voor heb geleerd. Ik durfde nu keihard te zeggen dat Maak niet langer bij mijn verhaal paste. Zonder enige schaamte.

Oordelen blijft een gemakkelijke maar onjuiste weg voor zingeving. Nadenken, bevragen en bespreken is onvoldoende. Ervaren is de sleutel tot begrip. Potverdikkeme. Weer een les geleerd šŸ˜‰

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *