Moederdag zonder kind? 5 tips!

Mijn yoghurt met bosbessen en noten en zaden smaakt me niet en ineens bevangt me de reden: het is Moederdag en ik heb mijn ontbijt zelf gemaakt. Het wordt me even teveel en ik zit snikkend boven mijn bakje yoghurt. Moederdag zonder kinderen: hoe doe je dat eigenlijk?

1. Kijk die dag niet op social media.
Mijn Facebook en Instagram liepen vol met mooie mama’s die heerlijke ontbijtjes en cadeautjes van hun kinderen kregen. Een Moederdag zonder kinderen is al lastig maar al deze foto’s en berichtjes maken het echt niet makkelijker!

2. Kijk geen tv.
Ik verbaasde me serieus over de hoeveelheid speciale Moederdagprogramma’s op tv; films, series en reclame. Alles afgestemd op moederlief. Zit je echt op te wachten: Bridget Jones op de dag zonder je eigen spruiten. Netflix is echt een uitkomst in dit geval; kijk een fijne thriller met veel spanning. Dat werkt zo goed voor mij op dit soort momenten!

3. Vertel je directe omgeving hoe moeilijk jij het met deze dag hebt.
Je vriendinnen, partner, ouders kunnen iets leuks met je gaan doen zodat deze dag snel voorbij gaat. Verwacht het niet, vraag het echt: niet iedereen vindt Moederdag belangrijk.

4. Ga langs je eigen moeder (of stief- of schoonmoeder) om een positieve draai aan je dag te geven.
Zij waardeert het extra dat jij vandaag langskomt en dat brengt jou positieve energie.

5. Spreek met je kinderen een andere dag af waarop jullie Moederdag vieren. Die dag is dan extra speciaal want je bent een van de weinige moeders die deze dag verwend wordt met een ontbijtje en een knutsel/cadeautje op bed.

De ALLERbeste tip is natuurlijk goede afspraken met de vader van je kind maken: geef aan hoe belangrijk Moederdag voor jou is en sta ook Vaderdag voor hem niet in de weg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *