Smullen maar: ontbijtcrunchies in je yoghurt!

Je kan mij echt wakker maken voor een grote bak yoghurt met fruit en cruesli of granola erin. Je raadt het al: kan niet, mag niet want er zit te veel suiker in. Daarnaast is cruesli gemaakt van tarwe; ook zo’n boosdoener als je kha eet. Gelukkig denk ik graag in oplossingen en ga ik de komende dagen experimenteren met het bakken van eigen crunchies en granola zodat ik gewoon weer heerlijk kan genieten van mijn bak yoghurt met iets knapperigs erin!

Wat heb je nodig voor deze heerlijke ontbijtcrunchies?

Benodigdheden:

– bakpapier

– mengkom

Ingrediënten:

  • 70g. amandelmeel (ik gebruik amandelmeel van Holland&Barrett, dat is redelijk laag in khd. Kijk goed op de verpakking van amandelmeel want er is ook amandelmeel dat heel hoog in khd is!)
  • 2 a el. Sweet like sugar stevia
  • 1 eiwit
  • 50g. ongezouten roomboter
  • kruiden naar keuze: kaneel / koekkruiden

 

Verwarm de oven voor op 150g.  Smelt de boter en stop alle ingrediënten in een mengkom. Meng alles goed tot er een vrij dik beslag ontstaat (vergelijkbaar met spijs) en smeer dit uit over je met bakpapier beklede bakplaat. Bak de crunchies in 30-40 minuten. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen zodat ze lekker knapperig zijn voordat je er stukjes van breekt.

Je kan de crunchies in een goed afgesloten bakje een paar dagen lekker krokant houden. Ik eet het met Griekse yoghurt en rood fruit: gewoon nog lekkerder dan mijn ouderwetse bakje met cruesli!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *