Que pasa? Taco Tuesday!

Que pasa? Taco Tuesday pasa!

Jaren geleden, toen boef nog geen boef was maar groeide in mijn buik, ging ik twee weken overwinteren in Florida. Kerst onder de palmboom, in het zwembad: vooral behaaglijk maar ook ietwat vreemd. We reden verwonderd door de landschappen die we tot dan toe alleen kenden uit films en deden al die dingen die toeristen doen als ze in Florida, of überhaupt Amerika zijn. We aten te grote T-bones, bezochten het te drukke Disneyworld en uiteraard aten we bij de bekende Taco Bell. Waar je in Nederlands een hamburger voor een euro krijgt, bestel je daar een taco voor een dollar. Op Taco Tuesday is het pas echt feest: op dinsdag krijg je maar liefs drie taco’s voor de prijs van een.

Inmiddels heeft Taco Tuesday ook in Nederland door programma’s als de Simpsons aan bekendheid gewonnen, maar echt goed van de grond komt het hier nog niet. Daar komt vanaf nu in ieder geval voor Boef zijn gezonde lunch verandering in: De Taco Tuesday lunchtrommel is hier!

Taco’s lijken gezond maar laat je niet misleiden door de gezonde dingen die je erop doet: een enkele tacoschelp bevat maar liefst 236 calorieën. Dat is niet echt wat je je kind als gezonde, leuke lunch wil meegeven. Vind je het toch leuk kindlief een taco voor in zijn broodtrommel mee te geven? Kies dan voor het taco recept voor die lunch op
http://www.mijnzuskooktvandaag.nl/products/magere-wafels/ . Met dit recept maak je een tacoschelp van slechts 6 calorieën. Lekker, leuk en verantwoord!

Ik maak kleine schelpjes en vervolgens stop ik in siliconen vormpjes allerlei toppings waar boef op school zijn taco mee kan vullen. Tomaatjes, stukjes komkommer, mais en avocado besprenkelt met een beetje citroensap tegen het bruin worden . Bonen zijn niet echt favoriet maar een beetje geraspte kaas en wat gehakt weer wel. Van kaasletters maak ik het woordje ‘Hola’ en ik kleur een wit vlaggetje (van die prikvlaggetjes) in de kleuren van de Mexicaanse vlag.

Uiteraard houd ik me volledig aan het concept van Taco Thuisday door drie schelpjes mee te geven. Extra leuk detail: Boef leert deze week de vlaggen die bij de wereld horen, ik ben dus nog op zoek naar leuke speciale dagen die bij andere landen horen. Heb jij die inspiratie voor zo’n lunchtrommel? Reageer dan. Ik probeer er een leuke en creatieve lunch van te maken. De leukste zal ik met jullie delen. Enjoy Taco Tuesday!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *