Troostvoer: vlezige vegan linzensoep

In dagen van ellende -of je nou ziek bent of je zorgen maakt- vind ik soep echt het allerfijnste; het verwarmt zo lekker je buik tussen de middag bij de lunch, of als voorgerecht ’s avonds. Ik eet zelfs soep in de ochtend als ik echt ziek ben šŸ˜‰ Sinds ik plantaardig eet, ben ik dol op linzen omdat ze zo’n vlezige smaak hebben want tja; ik ben niet vegan omdat ik vlees niet lekker vind, ik kies ervoor omdat mijn lijf er beter op reageert en idealisme is me ook niet helemaal vreemd. Een lekker recept dus voor een vlezige maar vegan linzensoep!

Ingrediƫnten:

– rode linzen (500g)

– verse tomaten

– blikje tomatenpuree

– 2 grote uien

– 1 teentje knoflook

– flink stuk verse gember

– theelepel kerrie

– versgemalen peper

– 2 vegan bouillonblokjes opgelost in ongeveer anderhalve liter gekookt water.

– grote soeppan

– staafmixer/blender

Soep maken is eigenlijk het allermakkelijkste recept dat er is want de stappen zijn over het algemeen hetzelfde:

1. Je fruit de ui en knoflook met de kruiden;

2. Je lost de bouillonblokjes op in gekookt water;

3. Je doet de groenten/peulvruchten bij het uimengsel (in dit geval de tomaten en linzen);

4. Je giet de bouillon erover heen en je laat het koken tot alles gaar is;

5. Je stopt het in de blender en vriest het vervolgens in (of eet het lekker op!)

Wist je dat linzensoep ook heel erg lekker is met verse munt en/of kokosmelk? Je kan ook eens variĆ«ren met een paar wortelen erdoor heen. Zo gaat soep echt nooit vervelen šŸ˜‰

 

Posted in Eet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *