Vegan vol-au-vent

Voor mijn kindnesschallenge deelde ik op mijn social media kanalen onderstaande recept van een vegan vol-au-vent

Dit is he-le-maal geen leuke opdracht voor mij – ik hoop wel voor jou : ik heb namelijk sinds ik vegan ben geworden ongelofelijk veel favoriete recepten: van taarten tot soep, salades tot warme maaltijden. Geen makkelijke keuze dus maar doordat ik vandaag aan het nadenken was wat ik op Koningsdag ga doen, past een koninklijk recept wel: vol-au-vent (vide); het populaire koninginnenhapje uit Vlaanderen maar dan vegan.

Vol – au- Vent in bowl
Ingrediënten (2p)
plantaardige margarine
1 ui, fijngehakt
1 teentje knoflook, fijngehakt
500 g champignons, in partjes gesneden
(of: 250g campingnons en 250g vegan kipstukjes o.i.d.)
1 blad laurier
1 tl. verse tijm
2 el cognac
pakje haverroom
50 ml tuinkruidenbouillon
1 tl citroen
zak aardappelpartjes (of: wortelpeterselie o.i.d.)
blikje linzen
6 radijsjes
6 kleine tomaatjes
halve granaatappel
sla

Bereidwijze:
Vul een bowl of een diep bord tot de helft met sla, granaatappel, tomaatjes, radijsjes, linzen en de gebakken aardappelpartjes.
Fruit de ui met de knoflook in een eetlepel plantaardige boter. Voeg de champignons en de kruiden toe en laat het stoven tot de champignons zacht zijn. Voeg de cognac, de bouillon, de haverroom en het citroensap toe en laat het geheel ongeveer 20 minuten indikken op een zacht vuurtje.
Vul de andere helft van de bowl met het mengsel en voilà: een koninklijke hap, helemaal vegan!
Eet smakelijk 😉

Posted in Eet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *