Wat? Een gezond gevuld speculaastaartje? OMG!

YES! De goedheiligman is weer in het land, tijd voor een gezond gevuld speculaastaartje.

Ik houd echt vreselijk van tradities en mijn jaarlijkse gevulde speculaastaart mag dit jaar niet ontbreken op pakjesavond. Tijd voor een gezonde variant dus: suikervrij en met amandelmeel. Goed voor gewicht, gebit en gezondheid! En verschrikkelijk lekker!

Recept gezond gevuld speculaastaartje (4 stukken, 2.3 khd per stuk)

Benodigdheden:
– minitaartvorm met doorsnede van 12cm
– spatel
– vershoudfolie
– bakpapier
– beslagkom

Spijs:
– 60g. amandelmeel
– 1 eiwit
– 2 el. Sweet like sugar (Good good sweet sweetness)

Koek:
– 80g. amandelmeel
– 40g. gebroken lijnzaad
– 1 ei
– 120ml. Griekse Yoghurt 0%
– 50g. roomboter (zacht!)
– 4 el. Sweet like sugar
– 4 el. speculaaskruiden
– amandelschaafsel
– geklutst ei voor bestrijken koek

Verwarm de oven op 160 graden voordat je begint met onderstaande.

Begin met het spijs: gooi alle ingrediƫnten in een kom, kneed goed en rol tot een balletje. Het mag een beetje nattig blijven voelen maar voeg extra amandelmeel toe als het uit elkaar valt. Stop het balletje in een wat vershoudfolie en leg het in de koelkast.

Doe de zachte boter nu in de beslagkom en meng met de spatel alle ingrediĆ«nten, behalve het amandelschaafsel en het geklutste ei erdoorheen. Het is belangrijk dat alles goed wordt gemengd maar doe het wel met beleid šŸ˜‰
Bekleed het minivormpje met een beetje bakpapier en giet de helft van het koekbeslag in het vormpje. Kneed de spijs tot een plak en leg dit op de eerste laag met koekbeslag. Na de spijs giet je de laatste koeklaag in het vormpje en deze versier je met wat amandelschaafsel en geklutst ei. Schuif nu het vormpje in de voorverwarmde oven en bak het speculaastaartje in 45-50 minuten.

Let op! Je taartje oogt misschien te acht maar zodra het is afgekoeld, is het een heerlijk stevig speculaastaartje! ❤️

Heerlijk met een kop verse gemberthee! Heb je vragen/opmerkingen over het recept? Laat het weten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *